Składniki:
1 mała kapusta pekińska
2 marchewki
Pęczek rzodkiewek
1 czerwona papryka
0,5 pęczka natki pietruszki
2 łyżki oleju lnianego
2 marchewki
Pęczek rzodkiewek
1 czerwona papryka
0,5 pęczka natki pietruszki
2 łyżki oleju lnianego
1 saszetka sosu vinaigrette Fanex
Sól, pieprz
Czubryca zielona
Czubryca zielona
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy w cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej, sos z saszetki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.
zdrowa i pyszna :)
OdpowiedzUsuń