expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 8 maja 2017

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

Do drugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek. Jest bardzo smaczna i pasuje prawie do każdego dania.


Składniki:
1 mała kapusta pekińska
2 marchewki
Pęczek rzodkiewek
1 czerwona papryka
0,5 pęczka natki pietruszki
2 łyżki oleju lnianego
1 saszetka sosu vinaigrette Fanex
Sól, pieprz
Czubryca zielona
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy w cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej, sos z saszetki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.



1 komentarz: