expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 9 maja 2017

Ziołowe zapiekanki z serem

Zapiekanki upiekłam z ziołami oraz ketchupem i serem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, można je upiec na śniadanie lub kolację. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, możemy je zabrać ze sobą do pracy, polecam.


Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka letniej wody
1 opakowanie suszonych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
1 łyżka ziół do pizzy
Dodatkowo:
150 gram sera żółtego
Papier do pieczenia 
Mąką po podsypania
Sposób przygotowania:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy suszone drożdże, zioła do pizzy, sól i cukier, wlewamy wodę z oliwą i zagniatamy ciasto. Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia, stolnicę posypujemy mąką, zagniatamy ponownie ciasto. Z ciast formujemy małe łódeczki, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy ketchupem i posypujemy startym żółtym serem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz