3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka letniej wody
1 opakowanie suszonych drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
1 łyżka ziół do pizzy
Dodatkowo:
150 gram sera żółtego
Papier do pieczenia
Mąką po podsypania
Sposób przygotowania:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy suszone drożdże, zioła do pizzy, sól i cukier, wlewamy wodę z oliwą i zagniatamy ciasto. Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia, stolnicę posypujemy mąką, zagniatamy ponownie ciasto. Z ciast formujemy małe łódeczki, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy ketchupem i posypujemy startym żółtym serem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz