expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 2 maja 2017

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

Bardzo często na obiad przyrządzam sobie warzywa z różnymi kaszami. Tym razem przygotowałam kaszę z cukinią, brokułem i zielonym groszkiem. Danie jest smaczne i sycące, doskonale smakuje na ciepło jak i na zimno więc spokojnie możemy zabrać je do pracy.


Składniki:
100 gram kaszy gryczanej Targroch
1 różyczka brokuła
2 małe cukinie
1 cebula
Pół puszki groszku zielonego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy. Cukinię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz