Składniki:
100 gram kaszy gryczanej Targroch
1 różyczka brokuła
2 małe cukinie
1 cebula
Pół puszki groszku zielonego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
1 różyczka brokuła
2 małe cukinie
1 cebula
Pół puszki groszku zielonego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy. Cukinię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz