Składniki:
4 plastry karkówki
Marynata:
150 ml. Śmietany 18 %
2 łyżki musztardy łagodnej
2 łyżki sosu słodkie chili Fanex
1 łyżka miodu
2 łyżki przyprawy do karkówki
Sól do smaku
Marynata:
150 ml. Śmietany 18 %
2 łyżki musztardy łagodnej
2 łyżki sosu słodkie chili Fanex
1 łyżka miodu
2 łyżki przyprawy do karkówki
Sól do smaku
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej na lekko złoty kolor. Podajemy z sosem barbecue oraz ulubiona sałatką.
Bardzo apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuń