Składniki:
2 szklanki mąki tortowej Szymanowskiej
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju rzepakowego Polskiego
200ml. jogurtu naturalnego
3 jajka
Cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kilograma truskawek
Tortownica 24 cm.
Tłuszcz do formy
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju rzepakowego Polskiego
200ml. jogurtu naturalnego
3 jajka
Cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kilograma truskawek
Tortownica 24 cm.
Tłuszcz do formy
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy, ucieramy mikserem do białości. Ucierając wlewamy olej oraz dodajemy małymi porcjami jogurt. Ma końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem, wylewamy ciasto, umyte i osuszone truskawki kroimy na pół i układamy na wierzchu. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz