expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 14 czerwca 2016

Sałatka ze szpinaku i truskawek

Kiedy zaczyna się sezon na truskawki i szpinak często przyrządzam lekkie sałatki z tych składników. Tą przygotowałam po raz pierwszy, nawet nie myślałam że sałatka z sosem miodowo-musztardowym będzie taka smaczna.





Składniki:
100 gram szpinaku
200 gram truskawek
Garść płatków migdałów
Garść jagód goji
1 saszetka sosu miodowo-musztardowego
Sposób przygotowania:
Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Na talerzu lub półmisku układamy liście szpinaku, połówki truskawek. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Wierzch posypujemy płatkami migdałów oraz jagodami goji. Sałatkę przed podaniem naklepiesz schłodzić.

Truskawkowe szaleństwo 2016

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz