Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki
1 kajzerka
Pół pęczka szczypiorku
1 łyżeczka musztardy
1 jajko
Sól, pieprz
0,5 słoika suszonych pomidorów z ziołami OLE!
Bułka tarta
Olej do smażenia
1 kajzerka
Pół pęczka szczypiorku
1 łyżeczka musztardy
1 jajko
Sól, pieprz
0,5 słoika suszonych pomidorów z ziołami OLE!
Bułka tarta
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy, umyty szczypiorek drobno siekamy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę, posiekany szczypiorek, jajko, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Suszone pomidory odsączamy z oleju, z mięsa formujemy małe owalne kotleciki, w każdy kotlecik faszerujemy suszonymi pomidorami. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
robię podobne,do moich dodaje jeszcze sera :)
OdpowiedzUsuńwoooow jaki super pomysł! często dadaje suszone pomidory do kurczaka i schabu ale w mielonych jeszcze nie jadłam. Na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Kaśka
-------------
zapraszam do mnie
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/