expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 13 czerwca 2016

Roladki drobiowe ze szparagami

Takie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku.




Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 słoik szparagów z zalewy OLE!
100 gram sera żółtego
Pół papryki czerwonej
Pół papryki pomarańczowej
Przyprawa do kurczaka
Ostra i słodka papryka
1 jako
Bułka tarta
Olej do smażenia
Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz