Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 słoik szparagów z zalewy OLE!
100 gram sera żółtego
Pół papryki czerwonej
Pół papryki pomarańczowej
Przyprawa do kurczaka
Ostra i słodka papryka
1 jako
Bułka tarta
Olej do smażenia
Wykałaczki
1 słoik szparagów z zalewy OLE!
100 gram sera żółtego
Pół papryki czerwonej
Pół papryki pomarańczowej
Przyprawa do kurczaka
Ostra i słodka papryka
1 jako
Bułka tarta
Olej do smażenia
Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz