Składniki:
8-10 placków tortilli Fanex
0,5 kilograma mięsa mielonego
200 gram pieczarek
1 cebula
1 czerwona papryka
Mała puszka czerwonej fasoli
Mała puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
4 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki sosu słodkie chili Fanex
1 łyżka suszonego oregano
Słodka i ostra papryka
Sól
Olej do smażenia
0,5 kilograma mięsa mielonego
200 gram pieczarek
1 cebula
1 czerwona papryka
Mała puszka czerwonej fasoli
Mała puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
4 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki sosu słodkie chili Fanex
1 łyżka suszonego oregano
Słodka i ostra papryka
Sól
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, rozgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku, lekko podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu aż woda odparuje. Pieczarki kroimy w plastry, paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy osobno na oleju. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, podsmażone pieczarki i paprykę, koncentrat pomidorowy, sos słodkie chili. Wszystko razem dusimy przez kilka minut, doprawiamy do smaku, dodajemy roztarte w dłoni oregano. Na placki tortilli nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kuchnię meksykańską, pyszne, pyszne danie.
OdpowiedzUsuńDla mnie jedno z moich ulubionych dań:)
OdpowiedzUsuń