expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 10 kwietnia 2016

Tortilla z meksykańskim farszem

Tortille często przyrządzam na kolację ale świetnie też się sprawdzają na uroczystościach rodzinnych, stanowią smaczną przekąskę.

Składniki:
6 placków tortilli
0,5 kilogram mięsa mielonego
1 puszka meksykańskiego chli con carne Bonduelle
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ostrej pasty paprykowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
słodka papryka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy meksykańskie chili con carne, koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową, smażymy razem na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką, pozostawiamy do ostudzenia. Na każdy placek tortilli nakłammy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.




2 komentarze: