expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 kwietnia 2016

Wiejski kociołek

Kociołek jest smacznym i pożywnym daniem, bardzo często to danie przyrządzam mężowi na obiad. Najlepiej smakuje bardzo gorące ze świeżym pieczywem.

Składniki:
300 gram kiełbasy podwawelskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
mała puszka zielonego groszku Bonduelle
300 ml. przecieru pomidorowego
olej do smażenia
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania:
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do cebuli. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kiełbasy, razem podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy groszek odsączony z zalewy, dusimy przez 5-10 minut na małym ogniu. Całość doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, solą oraz pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz