Paluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką.
Składniki:
1 kilograma dorsza mrożonego
2 jajka
3-4 łyżki bułki tartej
1 łyżka musztardy wikinga Roleski
Sól, pieprz
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
uwielbiam dania z rybą :) smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńW sumie jak najbardziej takie dania z ryby również można robić i u mnie w szczególności dzieci się nimi zajadają. Ja za to jestem wielką zwolenniczką produktów rybnych od https://mowisalmon.pl/produkty/ i mogę je jeść niemal codziennie.
OdpowiedzUsuń