Składniki:
Pół główki białe kapusty
Puszka kukurydzy konserwowej Bonduelle
1 papryka czerwona
1 jabłko
Kawałek pora
Pół pęczka natki pietruszki
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Cukier
Sposób przygotowania:
Kapustę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Mniam mniam już nie mogę doczekac się mlodej kapusty i warzyw ...Pycha surowka
OdpowiedzUsuń