Składniki:
4 plastry karkówki
Marynata:
4 łyżki oleju
1 łyżka musztardy miodowej WOM Parczew
3 łyżki ketchupu pikantnego WOM Parczew
1 łyżka miodu
0,5 łyżeczki ostrej papryki
1/3 łyżeczki ziaren czarnuszki
0,5 łyżeczki soli
Marynata:
4 łyżki oleju
1 łyżka musztardy miodowej WOM Parczew
3 łyżki ketchupu pikantnego WOM Parczew
1 łyżka miodu
0,5 łyżeczki ostrej papryki
1/3 łyżeczki ziaren czarnuszki
0,5 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy plastry karkówki, mieszamy żeby mięso było pokryte marynatą. Wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz