expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 3 kwietnia 2016

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką.

Składniki:
2 golonki indycze
Marynata:
1 łyżka musztardy miodowej Roleski
1 łyżka miodu prawdziwego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżka ziół do drobiu
1 łyżka przyprawy złoty grill Rafex
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone golonki nacieramy marynatą, przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1-1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz