expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 1 kwietnia 2016

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami

Szybki deser z płatków ryżowych, bakalii oraz duszonego jabłka z cynamonem. Jest bardzo smaczny, możemy przygotować go na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:
6 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych Cenos
1 jabłko
2 łyżki rodzynek
2 łyżki płatków migdałowych
5 orzechów włoskich
0,5 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, wlewamy niewielką ilość wody. Dusimy na małym ogniu przez 5 minut, pod koniec dodajemy cynamon, dokładnie mieszamy. Płatki ryżowe wsypujemy do osobnego rondelka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy przez 3 minuty, zdejmujemy z ognia. Dodajemy duszone jabłko, rodzynki, płatki migdałów oraz posiekane orzechy, wszystko razem mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz