Kiełbasa pieczona w ten sposób jest smaczna i aromatyczna, musztarda francuska i miód nadają jej fajnego lekko słodkiego smaku. Kiełbasę przygotowałam na śniadanie Wielkanocne.
Składniki:
4 surowe białe kiełbasy
2 cebule
Sól, pieprz
2 łyżki miodu prawdziwego
3 łyżki musztardy francuskiej
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy cebulę, oprószamy sola oraz pieprzem, lekko podsmażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, mieszamy, biała kiełbasę nakłuwamy, smarujemy wymieszaną musztardą z miodem. Kiełbasę układamy na cebuli, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Pysznie podana kiełbaska :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Agnieszko:)
Usuń