2 pietruszki
1 seler
5 ziemniaków
4 ogórki kiszone
2 jabłka
1 por
1 papryka czerwona
4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle
2 łyżki musztardy
1 mały słoik majonezu
sól, pieprz
1 seler
5 ziemniaków
4 ogórki kiszone
2 jabłka
1 por
1 papryka czerwona
4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle
2 łyżki musztardy
1 mały słoik majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera myjemy nie obierając, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw, uważając żeby się nie rozgotowały. Ostudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry, oczyszczona i umyta paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy, dodajemy do pozostałych warzyw. Dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz