Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 jajko
1 kajzerka
Mleko do namoczenia kajzerki
1 łyżka musztardy kremskiej WOM Parczew
Sól, pieprz
Przyprawa do kurczaka
Bułka tarta do panierowania
1 jajko
1 kajzerka
Mleko do namoczenia kajzerki
1 łyżka musztardy kremskiej WOM Parczew
Sól, pieprz
Przyprawa do kurczaka
Bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania:
Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, mielimy razem z piersią z kurczaka. Do masy dodajemy jajko, musztardę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz