Składniki:
0,5 główki kapusty białej
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Zalewa:
1/4 szklanki cukru
1/5 szklanki octu WOM Parczew
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka soli
Pieprz do smaku
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Zalewa:
1/4 szklanki cukru
1/5 szklanki octu WOM Parczew
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka soli
Pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno szatkujemy nożem lub za pomocą szatkownicy, obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko przekładamy do miski. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę przelewamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki żeby warzywa zmiękły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz