Składniki:
2 małe cukinie
1 papryka czerwona
1 cebula
200 gram drobiowej kiełbasy
1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 papryka czerwona
1 cebula
200 gram drobiowej kiełbasy
1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, podsmażamy przez kilka minut. Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, paprykę kroimy w paski dodajemy do cebuli i kiełbasy, smażymy na małym ogniu do miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz