Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego
1 puszka dania meksykańskiego Chili con carne Bonduelle
1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku
1 cebula
250 ml. przecieru pomidorowego
Olej do smażenia
1 puszka dania meksykańskiego Chili con carne Bonduelle
1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku
1 cebula
250 ml. przecieru pomidorowego
Olej do smażenia
Sól, pieprz
Chili
Ryż
Chili
Ryż
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mięso mielone. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie podajemy z ugotowanym ryżem.
właśnie ostatnio taki za mną chodziło...
OdpowiedzUsuń