Składniki:
0,5 kilograma makaronu żytniego rurka Fabijańscy
Podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
3 pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kilka gałązek bazylii
Sól , pieprz
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
Podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
3 pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kilka gałązek bazylii
Sól , pieprz
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na oleju. Piersi z kurczaka kroimy w paski, dodajemy do podsmażonej cebuli. Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy skórę ,pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, dodajemy do piersi z kurczaka. Wszystko podsmażamy do momentu aż mięso będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wlewamy niewielką ilość wody i przez chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Bazylię drobno siekamy i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, podajemy z przygotowanym sosem.
Mam zamiar dziś sobie to ugotować*o*
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie i szybkie do zrobienia.
Pozdrawiam ^^