Składniki:
400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie
0,5 szklanki cukru
1 kostka masła
200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki cukru
1 kostka masła
200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe zagotowujemy z cukrem, gotujemy budyń, przekładamy do miski, wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.
dekoracja jak zawsze super
OdpowiedzUsuńale pyszności, mniam!
OdpowiedzUsuń