Składniki:
2 litry rosołu drobiowego
600 gram kurek
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
3 ziemniaki
Kawałek pora
100 ml. śmietany 30%
100 gram serka topionego
Sól, pieprz
3 łyżki masła
600 gram kurek
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
3 ziemniaki
Kawałek pora
100 ml. śmietany 30%
100 gram serka topionego
Sól, pieprz
3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, pora kroimy w pół plastry, cebulę kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W większym rondlu roztapiamy masło dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz kurki, smażymy na małym ogniu do odparowania wody. Wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw, zupę miksujemy blenderem. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony i śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz