expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 15 marca 2016

Indyk z warzywami w sosie pomidorowym

Często przygotowuję takie dania na szybko, szczególnie gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Danie jest smaczne, najlepiej smakuje z ryżem naturalnym brązowym od firmy Cenos.


Składniki:
300 gram piersi z indyka
0,5 op. mrożonych warzyw na patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula)
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Ryż naturalny brązowy Cenos
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz