300 gram piersi z indyka
0,5 op. mrożonych warzyw na patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula)
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Ryż naturalny brązowy Cenos
Sposób przygotowania:
Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz