Składniki:
250 ml śmietany 30 %
1 op. serka mascarpone
100 ml. kawy espresso
100 ml. likieru waniliowego Dalkowski
1 łyżka cukru pudru
2 op. śmietan-fixu
0,5 op. podłużnych biszkoptów
Dekoracje czekoladowe
Sposób przygotowania:
Śmietaną ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem oraz po łyżce serka mascarpone. Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kawę a do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy. Na dno szklanek lub pucharków układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, masę kawową, warstwę biszkoptów, masę waniliową, biszkopty i masę kawową. Pozostałą masę waniliową przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch każdego deseru robiąc rozetkę, dekorujemy dekoracjami z czekolady. Desery wstawiamy do lodówki żeby się mocno schłodziły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz