Składniki:
1 litr chudego rosołu
300 gram szynki
4 jajka ugotowane na twardo
2 marchewki z rosołu
1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle
Pół pęczka natki pietruszki
10 łyżeczek żelatyny Skworcu
Sposób przygotowania:
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniałą. Rosół zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Dodajemy napęczniałą żelatynę, odstawiamy do ostudzenia. Obrane jajka kroimy na połowę, układamy na dnie formy sylikonowej do pieczenia babki. Szynkę i ugotowane marchewki kroimy w kostkę, kukurydzę z groszkiem odcedzamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, układamy w formie na jajkach, zalewamy tężejącym rosołem . Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostudzenia, stężała galaretę wyjmujemy, układamy na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz