Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka soczewicy Rolnik
0,5 słoika pomidorów suszonych
200 gram drobnego makaronu
1 papryka czerwona
Kawałek pora
4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
Pół pęczka natki pietruszki
1 puszka soczewicy Rolnik
0,5 słoika pomidorów suszonych
200 gram drobnego makaronu
1 papryka czerwona
Kawałek pora
4 łyżki oleju lnianego
Sól, pieprz
Pół pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Odsączone z oleju pomidory, paprykę i pora kroimy w cienkie paski. Soczewicę i tuńczyka odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz