Składniki:
Mała główka czerwonej kapusty
3 marchewki
Pół pęczka natki pietruszki
1 cebula cukrowa
Dressing :
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki octu jabłkowego
3 łyżki oleju lnianego
0,5 łyżeczki soli morskiej
Świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka miodu
3 marchewki
Pół pęczka natki pietruszki
1 cebula cukrowa
Dressing :
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki octu jabłkowego
3 łyżki oleju lnianego
0,5 łyżeczki soli morskiej
Świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, cebulę obieramy i kroimy w paski, marchewkę obieramy, kroimy w cienkie słupki. Natkę pietruszki drobno siekamy, ząbki czosnku obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Do miseczki wlewamy ocet, olej, dodajemy sól, miód i pieprz do smaku, całość mieszamy i dodajemy do surówki. Surówkę dokładnie rozcieramy z dressingiem, odstawiamy na pół godziny żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
SWIETNA SURÓWKA I KSIĄŻKA RÓWNIEŻ ;)
OdpowiedzUsuń