expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 24 października 2017

Pieczone bataty

Pieczone bataty stanowią doskonały dodatek do obiadu lub możemy je spożywać solo. Mam do nich ogromną słabość, są pyszne i zdrowe w porównaniu do tradycyjnych frytek z ziemniaków.




Składniki:
2 duże bataty
3-4 łyżki oleju
0,5 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Bataty obieramy ze skóry, kroimy w cienkie plasterki a następnie w paski. Do miski wlewamy olej, dodajemy sól, mieszamy i dodajemy bataty i dokładnie mieszamy tak żeby były dokładnie obtoczone w oleju. Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.



                    
               Więcej przepisów znajdziecie w książce Dieta przeciwzapalna- Wydawnictwo M

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz