Składniki:
250 gram serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżki likieru amaretto
Dodatkowo:
1 op. małe opakowanie biszkoptów Mamut
Kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania:
Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki, zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier, odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz likier amaretto i ucieramy. Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami . Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej smakują lekko schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz