Składniki:
300 gram piesi z indyka
2 cukinie
2 marchewki
1 duża papryka czerwona
1 cebula
2 ząbki czosnku
100 gram kaszy bulgur
1 puszka ciecierzycy
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Przyprawa do leczo
Sól, pieprz
1 łyżka oleju kokosowego
2 cukinie
2 marchewki
1 duża papryka czerwona
1 cebula
2 ząbki czosnku
100 gram kaszy bulgur
1 puszka ciecierzycy
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Przyprawa do leczo
Sól, pieprz
1 łyżka oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy olej kokosowy, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy do momentu aż będzie szklista. Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i smażymy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, marchewki obieramy, kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa, dusimy do miękkości. Cukinię kroimy na małe kawałki, dodajemy do warzyw i dusimy przez kilka minut. ciecierzycę odsączamy z zalewy, dodajemy do potrawki, wlewamy przecier pomidorowy i przez kilka minut dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka. Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, dodajemy do potrawki i dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz