Składniki:
0,5 kilograma piersi z kurczaka
1 puszka cieciorki
1 cebula
2 ząbki czosnku
0,5 litra przecieru pomidorowego
1 łyżeczka suszonej bazylii
Sól do smaku
1 puszka cieciorki
1 cebula
2 ząbki czosnku
0,5 litra przecieru pomidorowego
1 łyżeczka suszonej bazylii
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub w paski, dodajemy do cebuli, oprószmy przyprawą do kurczaka i smażmy pod przykryciem do miękkości mięsa. Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartą w dłoni bazylią.
Brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuń