expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 21 czerwca 2017

Pęczak z warzywami i fasolą

Pęczak z warzywami jest bardzo smacznym i sycącym daniem, przygotowałam go na szybki obiad. Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i na zimno, spokojnie możemy takie danie zapakować w pojemnik i zabrać do pracy.

Składniki:
200 gram kaszy pęczak Młyny Stoisław
2 małe cukinie
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 duża cebula
0,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub z puszki
Sól, pieprz
Słodka i ostra papryka
Pół pęczka natki pietruszki
Olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, oczyszczone papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry. Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste. Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz