expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 3 grudnia 2015

Ziemniaki pieczone z koperkiem

Ziemniaki pieczone z koperkiem są smacznym i aromatycznym dodatkiem do obiadu, polecam do mięsa i nie tylko.

Składniki:
0,5 kilograma ziemniaków
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
1 łyżka suszonego koperku
sól
1/4 szklanki oleju
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę, solimy do smaku, gotujemy 5 minut od momentu zagotowania, odcedzamy. Ostudzone kroimy w ćwiartki, olej mieszamy z przyprawami, obtaczamy w nim ziemniaki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 30-40 minut, do uzyskania złotego koloru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz