Składniki:
1,5 kilograma schabu
150 gram suszonych moreli
150 gram suszonych śliwek
Marynata staropolska od Skworcu
Słodka papryka
Sól morska
Olej
Dodatkowo:
Sznurek masarski
Rękaw do pieczenia
Sposób przygotowania:
Schab rozcinamy tak żeby powstał nam duży płat mięsa, nacieramy z obydwu stron marynatą staropolską i słodką papryką, lekko solimy, smarujemy olejem. Śliwki i morele układamy w rzędach na brzegu mięsa, roladę zwijamy dość ścisło zaczynając od strony z owocami. Roladę związujemy ścisło sznurkiem, przekładamy do rękawa do pieczenia, spinamy zapinką wstawiamy na noc do lodówki. Schab wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 1,5 godziny.
Pyszne mięsko:)
OdpowiedzUsuńWspaniała i niezwykle smakowita rolada. Pycha! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie mięska :) fajna do obiadu jak i na kanapki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń