expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 26 stycznia 2016

Pasta jajeczna z kabanosem

Doskonała pasta na śniadanie, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Jest bardzo smaczna i aromatyczna. Do pasty użyłam ketchupu markowego z pieprzem firmy Roleski który podkreśla smak pasty.



Składniki:
5-6 jajek
2 kabanosy wieprzowe
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu markowego z pieprzem Roleski
Papryka chili
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka przekładamy do rondla, zalewamy zimną wodą, wsypujemy niewielka ilość soli, gotujemy przez 10 minut od momentu zagotowania. Ostudzone obieramy i kroimy w kostkę, kabanosy również kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli, dokładnie mieszamy.




4 komentarze: