expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 stycznia 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar od firmy Fanex.

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 mała papryka czerwona
1 mała papryka żółta
1 mała papryka zielona
1 ogórek zielony
Puszka kukurydzy
Pęczek szczypiorku
1 saszetka sosu cezar Fanex
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce.



4 komentarze: