expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 26 stycznia 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

Surówka jest smaczna i szybka do przyrządzenia. Możemy podać ją do obiadu do drugiego dania. Składniki surówki doskonale się łączą z sosem czosnkowym z ziołami włoskimi firmy Fanex, który nadaje doskonały smak.

Składniki:
Pół kapusty pekińskiej
1 marchewka
1 cebula czerwona
Pół papryki czerwonej
Pół papryki zielonej
Pół papryki żółtej
Pół pęczka natki pietruszki
Saszetka sosu czosnkowego z ziołami włoskimi Fanex
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy kroimy w paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surówkę wstawiamy na godzinę do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz