expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 13 stycznia 2016

Jajecznica z kabanosem

Pyszna propozycja na smaczne i rozgrzewające śniadanie, jajecznica z kabanosem jest bardzo smaczna i aromatyczna. Do dania użyłam przyprawy do dań z jajek od Skworcu.





Składniki:
5 jajek
1 kabanos
1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek od Skworcu
Sól
1 łyżka smalcu
Sposób przygotowania:
Jajka wbijamy do miseczki, kabanosy kroimy w cienkie plastry. Na patelni roztapiamy smalec, dodajemy pokrojonego kabanosa, delikatnie przesmażamy. Dodajemy jajka oraz przyprawę do jajecznicy, doprawiamy do smaku solą. Jajecznicę smażymy do momentu aż jajko zacznie się ścinać. Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem.



5 komentarzy: