Składniki:
0,5 kilograma mięsa mielonego
1 kajzerka
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
Sól morska
Pieprz turecki od Rafex
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po Lubusku od Rafex
Bułka tarta do obtoczenia
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do kurczaka po Lubusku oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z dowolną surówką oraz ziemniakami.
Ja z idyka to są niezwykle delikatne 😊
OdpowiedzUsuńMasz rację:)
Usuń