Składniki:
1,5 szklanki mąki owsianej
1 szklanka płatków owsianych
2 łyżki miodu
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka sody
200 gram masła
Pół szklanki jagód goji od Rafex
Sposób przygotowania:
Masło roztapiamy, odstawiamy do ostudzenia, dodajemy mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier puder, miód, wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Dodajemy jagody, ponownie mieszamy, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką wykładamy ciasto i formujemy okrągłe ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Muszę zakupić jagody, bo mi się skończyły a bardzo je lubię. Świetne te ciasteczka!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Dziękuję:)
UsuńBardzo apetycznie wyglądają 😊
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń