expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 4 stycznia 2016

Koreczki na pomarańczy

Jeżykiem z koreczkami na pomarańczy dekoruję deskę z wędlinami. Bardzo ładna dekoracja a przy okazji smaczna przekąska.

Składniki:
1 pomarańcza
100 gram sera żółtego
100 gram szynki
kilka kawałków żółtej papryki konserwowej
kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej
kilka ogórków konserwowych
garść czarnych oliwek
kilka listków sałaty
wykałaczki 
Sposób przygotowania:
Pomarańczę dokładnie myjemy, lekko ścinamy spód, żeby stała stabilnie. Ser żółty, szynkę , paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w większą kostkę, oliwki kroimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kolejno, koreczki z serem: po kawałku ogórka, sera żółtego, papryki czerwonej i oliwkę, koreczki z szynką: po kawałku ogórka, szynki, papryki żółtej i oliwkę. Tak przygotowane koreczki wbijamy w pomarańczę, układamy na liściach sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz