Jeżykiem z koreczkami na pomarańczy dekoruję deskę z wędlinami. Bardzo ładna dekoracja a przy okazji smaczna przekąska.
Składniki:
1 pomarańcza
100 gram sera żółtego
100 gram szynki
kilka kawałków żółtej papryki konserwowej
kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej
kilka ogórków konserwowych
garść czarnych oliwek
kilka listków sałaty
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pomarańczę dokładnie myjemy, lekko ścinamy spód, żeby stała stabilnie. Ser żółty, szynkę , paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w większą kostkę, oliwki kroimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kolejno, koreczki z serem: po kawałku ogórka, sera żółtego, papryki czerwonej i oliwkę, koreczki z szynką: po kawałku ogórka, szynki, papryki żółtej i oliwkę. Tak przygotowane koreczki wbijamy w pomarańczę, układamy na liściach sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz