Składniki:
2 kilogramy karkówki
2 łyżki przyprawy becon-mix Sekwens
2 łyżeczki soli
1 łyżka przyprawy smaczuś Sekwens
2 łyżki majeranku
2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 szklanki oleju
Sposób przygotowania:
Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowymi, do miseczki wsypujemy wszystkie suche przyprawy, wlewamy olej, dokładnie mieszamy i nacieramy mięso. Przekładamy do miski, obkładamy listkami laurowymi, miskę z mięsem owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na 3-4 dni. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Pół godziny przed końcem zdejmujemy pokrywkę naczynia, żeby karkówka się lekko przyrumieniła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz