expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 25 stycznia 2017

Desery jogurtowo-jagodowe

Czasami w środku zimy mamy ochotę na letnie owoce, mnie ostatnio naszła ochota na jagody. Więc postanowiłam przygotować desery a tych pysznych owoców z dodatkiem płatków cynamonowych. Zawsze latem mrożę dużą ilość sezonowych owoców, potem do deserów jak znalazł.

Składniki:
400 ml. jogurtu naturalnego
1/4 szklanki mrożonych jagód
2 łyżeczki miodu
100 gram cynamonowych płatków śniadaniowych Cenos
Jagody do posypania na wierzch
Sposób przygotowania:
Jogurt naturalny łączmy z miodem, połowę jogurtu odlewamy, do pozostałego dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy blenderem na gładką masę. Do czterech szklaneczek wlewamy jogurt zmiksowany z jagodami, wykładamy połowę płatków, wykładamy pozostały jogurt. Na wierzchu układamy pozostałe płatki i jagody.


1 komentarz: