Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki przyprawy do grosa
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
5-6 łyżek oleju
2 łyżki przyprawy do grosa
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
5-6 łyżek oleju
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Umyte piersi z kurczaka kroimy w średniej wielkości paski, do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do grosa i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone piersi z kurczaka, mieszamy i na kilka godzin lub na noc wstawiamy do lodówki. Mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z sosem arabskim łagodnym, frytkami oraz surówką.
Tradycyjny obiad, od czasu do czasu lubię takie zjeść. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
zjadłabym oj takk
OdpowiedzUsuń