expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Cebulki marynowane

  • Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość.

  • Składniki:
  • 1,5-2 kilogramy małej cebulki

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    1 szklanka octu

    0,5 szklanki cukru

    3 łyżki soli

    1 łyżka gorczycy
  • Sposób przygotowania:
  • Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku, zagotowujemy, dodajemy obrane cebulki. Gotujemy przez 2-3 minuty. Cebulki wyjmujemy za pomocą sitka, przekładamy do słoików, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut.

2 komentarze:

  1. Piekne wykonanie cebulek :)
    Jeśli chodzi o przetwory to polecam zawsze przejrzeć tą stronę z przyborami stworznymi specjalnie na takie przedsięwziecia :>
    https://www.ranohome.pl/produkty-potrzebne-do-przetworow-c-234_248.html
    Czego dusza zapragnie do ich zrobienia. Dżemy i konfitury etc :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:)
      Oferta jest mi znana, już raz korzystałam z waszego sklepu:)

      Usuń