expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 18 sierpnia 2015

LIEBSTER BLOG AWAR

W lipcu zostałam trzykrotnie nominowana do LIEBSTER BLOG AWAR przez autorki następujących blogów:  

http://izabelawkuchni.blogspot.com
http://kolorowyprzepisownik.blogspot.com
http://smakmojegodomu.blogspot.com
Bardzo dziękuję za wyróżnienie :)



                                                                                             

Zasady nominacji:

"Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za „dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował."

Moje odpowiedzi na pytania Izy:

1. Dzień zaczynasz od kawy czy herbaty? Od kawy.
2.Ulubiona zupa? Pomidorowa
3.Skąd pomysł na założenie bloga? Pod wpływem chwili i wolnego czasu.
4.Ulubiona pora roku? Lato.
5.Ulubiona książka? Mam ich dużo- głównie książki kucharskie.
6. W jaki sposób lubisz odpoczywać? Gdy nic nie muszę robić.
7.Jaki kolor ma Twoja kuchnia? Słoneczny.
8.Jaki jest Twój największy sukces kulinarny?Publikacje.
9.O czym marzysz....?O założeniu własnej działalności.
10.Skąd czerpiesz inspiracje gdy pieczesz i gotujesz? Trochę z głowy,prasy i internetu.
11. Najbardziej lubię...?Lody 

Moje odpowiedzi na pytania Anety:

1. Co sprawia Ci w gotowaniu największą radość? Gdy jedzenie smakuje domownikom.
2.Kuchenny ręczny gadżet, bez którego się nie obejdziesz? Nóż
3.Moje największe kulinarne marzenie to...? Założyć własną restaurację.
4.Imieniny...Spotkanie w gronie najbliższych czy huczne przyjęcia dla rodziny i znajomych? Spotkanie w gronie      najbliższych.
5.Jakie sezonowe owoce lubisz najbardziej i co z nich przygotowujesz? Truskawki z którymi uwielbiam desery i ciasta.
6.Zamykanie skarbów lata w słoikach,czyli przetwory to dla mnie...? Coś co bardzo lubię robić.
7.Najprzyjemniejsza pobudka to? Gdy mąż przynosi mi śniadanie do łóżka.
8.Półprodukty czy wyłącznie gotowanie od podstaw? Gotowanie od podstaw.
9.Częściej korzystasz z gotowych przepisów, które modyfikujesz czy wymyślasz samodzielnie? Modyfikuję gotowe.
10.W kuchennej szafce ZAWSZE mam zapas...jakich produktów?Mąki i cukru.
11.Weekendowe śniadanie z rodziną to dla mnie...? Sama przyjemność.

Moje odpowiedzi na pytania Agnieszki:

 1. Co spowodowało,że rozpoczęła się Twoja przygoda z blogiem? Chciałam mieć swoją stronę .
2. Twoje ulubione miejsce na wakacje? Zakopane.
3.Ulubione przyprawy? Zioła.
4. Ulubiony deser? Tiramisu.
5. Ulubiony obiad? Schabowy.
6.3 rzeczy bez których ciężko Ci się obyć? Telefon,laptop,samochód.
7.Twój idealny dzień? Niedziela.
8.Twój ulubiony serial? Ranczo.
9.Częściej jadasz danie mięsne czy wegetariańskie? Dania mięsne.
10.Cecha, którą najbardziej cenisz w innych ludziach? Uczciwość.
11.Jakie książki lubisz czytać? Kulinarne.

Moje pytania do nominowanych blogów:

1. Ulubione danie?
2. Jaki sprzęt  jest niezbędny w Twojej kuchni?
3. Wolisz piec ciasta czy gotować?
4. Czy gotowanie jest dla Ciebie przyjemnością czy obowiązkiem?
5. Twoje największe marzenie?
6.Ulubiony program kulinarny?
7. Skąd wzięła się nazwa Twojego bloga?
8.Wolny czas lubisz spędzać...?
9.Ulubione danie z dzieciństwa?
10. Ulubione ciasto?
11. Bardziej wolisz warzywa czy owoce?



Do Liebster blog award nominuję następujące blogi:

1. http://pyzanawidelcu.pl
2. https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com
3. http://mojeprzepisy-ania.blogspot.com
4. http://rudawkuchni.bloog.pl
5. https://kuchniamniam.wordpress.com
6. http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com
7. http://najedzeni.blogspot.de
8. http://kuchniaubietki.blox.pl/html
9. http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com
10. http://slodkieokruszki.blox.pl
11. http://wybornesmaki.blogspot.com

* zdjęcie zaczerpnięte ze strony 
http://notodoesfantasia.blogspot.com/2014/08/nominadas-los-premios-liebster-award.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz