expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 sierpnia 2015

Cukinia marynowana w miodzie

  • Cukinia marynowana w miodzie ma fajny słodko-kwaśny smak, w zimę wykorzystuję ją na szybko do obiadu.

  • Składniki:
  • 4 kilogramy małej cukinii

    Zalewa:

    5 szklanki wody

    1 szklanka octu

    1,5 szklanki cukru

    2 łyżki miodu prawdziwego

    2 łyżki soli

    Gorczyca
  • Sposób przygotowania:
  • Małe cukinie nie obierając myjemy, kroimy w plastry. Do każdego słoika wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy, wkładamy pokrojone plastry cukinii. Składniki zalewy zagotowujemy, przestudzoną zalewą zalewamy cukinie w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz